Fake Love or True Love ? : The Dates ; EunJoe Couple Part 1 [14]




Eunmi's POV :
                 Aku dan LJoe berhenti di tengah laluan orang ramai. Tanpa aku sedari, aku masih memegang tangannya. Aku tersedar apabila LJoe melepaskan tangannya daripada tangan aku. Malu.

                "Mi Eun." Mi Eun ? Tsk. LJoe masih tak perasan ke yang aku ni Eunmi ? Fake girlfriend dia ? Kekeke. Tiba tiba, idea datang menerpa ke dalam otak aku. Kekekeke.

                "Yes ?" jawabku sambil tersenyum manis kepadanya.

LJoe's POV :

                Kenapa hati aku berdebar debar padahal dia cuma senyum je ?! Senyuman dia macam Eunmi ... Grrr. That Eunmi, kenapa dia tak cakap yang dia tak boleh datang ?!

                "Kita nak buat apa sekarang Joe ?" Mi Eun bertanya padaku. Joe ? Nickname baru ke ?

                "Entah ... Kau nak buat ape ?" soalku padanya.

                "Errrr, makan ?" balas Mi Eun. Makan ?

                "Okay. Jom." Aku berjalan tanpa menghiraukannya.

Eunmi's POV :

                What the hell ? Dia tinggalkan aku macam tu je ? Lee Byunghun ! Serius, aku bunuh cincang cincang kau dekat sekolah nanti. Grrrr. Aku berjalan mengikutnya dari belakang. Dia tidak menghiraukan aku dan terus berjalan.

                Dia berhenti berjalan di depan sebuah restoran yang agak besar. Ternganga aku seketika melihat restoran yang dipilih oleh LJoe. Tiba tiba, dia memegang tanganku dan menarikku berjalan dengannya dan masuk ke dalam restoran itu.

                Aku bawa duit sikit je. Goshh. Stupid LJoe. Aku nak makan pun, makan biasa biasa je. Yang dia bawa aku makan dekat tempat yang tak pernah aku pergi tu kenapa ? [Restoran]

                LJoe menyuruhku duduk. Dia duduk di depanku. Tsk.

LJoe's POV :

                Aku membuka buku menu makanan. Semua sedap sedap. Perut aku pun sudah bernyanyi. Aku memandang Mi Eun. Kenapa dia nampak gelisah je ? Aku perhatikan muka dia dengan teliti. Dia banyak persamaan dengan Eunmi. Bibir dia, mata bulatnye, hidung mancungnya sama seperti Eunmi tetapi takkanlah Eunmi berubah sampai jadi macam ni ? Tak logik betul.

               "Can I take your order miss ?" Pelayan lelaki yang nampak muda lagi menegur kami. Oh wait. Menegur Mi Eun sahaja. What the hell ? Aku lihat lelaki itu melihat Mi Eun macam nak tikam Mi Eun je.

               "Baby ~ Nak makan ape ? I'll treat you .." Aku menguatkan sebutan "Baby" tanda Mi Eun sekarang milik aku. Pelayan lelaki itu tersentak termasuk Mi Eun.

               "Errr ..." Mi Eun tergagap gagap.

               "2 Spaghetti and 2 Iced Lemon Tea." Aku membuat keputusan untuk Mi Eun. Lembap betul.

               "O - okay .." Pelayan lelaki itu mengoyak cebisan kertas dan memberi pada Mi Eun dan berlalu pergi.

Eunmi's POV :

               LJoe dah tahu ke yang aku ni Eunmi ? Omg. Mesti dia marah. Dia panggil aku 'baby' ? Sama seperti dia panggil aku di sekolah. Oh wait, Eunmi. Kau fake girlfriend dia. Ingat tu.

               LJoe membuat keputusan dalam hal ehwal makanan aku dan tiba tiba pelayan lelaki yang agak tahan kacak memberi aku cebisan kertas. Apa ni ? Aku membukanya ...
-- You're so beautiful ... Can I know you ? My phone number xxxxxxxxxxxxxx --
               Aku tersenyum sendiri. Dia nak kenal dengan aku ? Omoonaa ~ Belum sempat aku simpan kertas itu, kertas itu diambil oleh LJoe. Ape masalah dia ?!  

               "Can I know you ? Siap bagi nombor lagi ? Dah, buang je." LJoe terus buang jauh jauh kertas itu. Aku ternganga melihat reaksi dia. Omg. Dia cari nahas dengan aku ke ?

               "Yahh ! Dia nak kenal dengan aku je !" bentakku dengan kasar.

               "Tak payah ! Muka dia macam lelaki gatal je." balasnya. Huh ? Lelaki gatal ?

               "Kau macam lelaki gatal tu betul jugak .." Aku berkata dengan suara perlahan.

LJoe's POV :

               "Kau macam lelaki gatal tu betul jugak .."

               What ?! Mi Eun cakap aku ni macam lelaki gatal ? Grrrr. Mi Eun, just wait and see.

               "Yahh Mi Eun." Aku memanggilnya.

               "Ape ?" balasnya sambil memuncungkan bibirnya. Omg. Kenapa perangai dia dan cara dia muncungkan bibir comel tu sama persis dengan Eunmi ? Damn it.

               "Kenapa Eunmi tak jadi datang ?" soalku.

               "Er .. er .. Dia ade hal !" Mi Eun menjawab. Hal ape ?

               "Hal ape ?" soalku lagi.

               "Kau sibuk tu pehal ?" balas Mi Eun. Kasarnya bahasa dia.

               "Aku boyfriend Eunmi so aku ade hak kan ?" aku menjawab dengan selamba.

Eunmi's POV :

                Kau boyfriend aku ? Kau fake boyfriend aku lah.

               "Bukan ke kau FAKE boyfriend Eunmi ?" balasku lagi dengan kasar.

               "K-kauu tahu ?" Byunghun jelas terkejut. Kesian pulak aku tengok Byunghun...

               "Mesti lah. Eunmi dengan aku macam adik beradik okay." bohongku lagi. Mianhae ...

               "Okay..." jawabnya. Belum sempat aku membalas, makanan dan minuman yang dipesan sudah sampai di meja kami. Kami makan dalam keadaan senyap. Tiada perbualan.
               Thanks god, LJoe belanja aku. Hehe. Kalau tak, alamatnya kena basuh pinggan mangkuk aku nanti. Aku beri alasan yang purse aku tertinggal di atas meja. Nasib baik dia percaya.

               Selepas selesai hal pembayaran, aku dengan LJoe keluar meninggalkan restoran itu. Sekarang ... kami nak buat ape ?

HAHAHAHA. EunJoe ade Part 1 & 2 pasal Dating diorang :] Mianhae btw. I'm lazy now -,-

6 comments:

Nurd Cullen' said...

part 2 ♥ cepat sikit eh XD

Dhilah-TeenFinite said...

BEST <3 cepat sambung part 2 LOL xD

KKwangie ♥ said...

Kyaaa,I love EunJoe couple XDD <3

Mirazman Smile said...

excited nak baca ni!

Qila said...

cepat update :')

Alia @ HoneyJoe said...

Jojo,bila nak sambung ni ? Dah lame tunggu :D