Endless Love ( Ep 20 )

Pada malam itu, Eisya sudah ke rumah Raara manakala yang lain tidur di hostel B2ST. Jojo sedang memasak di dapur manakala yang lain hanya bermain di ruang tamu. Bibim asyik berkepit dengan Yoseob. Jaja ? Yes. She with Gikwang only. Joker ? Dia dah takde sebab keluar dengan Raara. Hyunseung dengan Doojoon hanya duduk di ruang tamu sambil tengok televisyen. Jojo sedang memasak, tiba tiba seseorang merangkul erat pinggangnya.

"Yahh !" Jojo menjerit kecil.
"Its me." suara Dongwoon membuatkan Jojo lega.
"Nak ape ?" tanya Jojo sambil memotong sayur.
"Listen this first okay." Dongwoon meletakkan dagunya di atas bahu sebelah kiri Jojo sambil merangkul pinggang Jojo.
"Okayy. What ?" tanya Jojo.
"I've read this in Internet. First .." Dongwoon mencium bahu Jojo.
"Kiss on the shoulder means you're perfect. Second ... " Dongwoon mencium tangan Jojo.
"Kiss on the hand means I adore you. Third ... " Dongwoon mencium pipi Jojo.
"Kiss on the cheeks means we are friend but now not as friends. Forth .." Dongwoon mencium dahi Jojo.
"Kiss on the forehead means we are cute together." Dongwoon ingin sambung tetapi Jojo menghalang.
"Lol. You've kiss me a lot. Stop now. I want to cook." Jojo ingin menyambung memasak tetapi ..

"Fifth ..." Dongwoon mencium leher Jojo.
"Dongwoon ahh ~ Stop that." Jojo menolak Dongwoon ke tepi tetapi dia tiada tenaga untuk melawan tenaga Dongwoon.
"Kiss on the neck means I want you now but last ..." Dongwoon segera mencium bibir Jojo.
"Kiss on the lips means I love youu." kata Dongwoon selepas dia melepaskan bibir Jojo. Jojo bite the bottom of her lip.
"Dont bite your lips because that will make me want to kiss your lips a lot. Kekekeke." Dongwoon mengusik.
"Nak ni ?" Jojo menunjukkan penumbuknya.
"Kekekeke. No no no. Mianhae. Hmm, so what can I help baby ?"
"You just shut up your mouth. Thank you :P"
"You so cruel with me T.T" Dongwoon berpura pura merajuk.
"Kekekeke. I've finished cook already. Call your friends come to eat." Jojo mengarah.
"Okaay baby."

Dongwoon memanggil kawan kawannya dan kawan kawan Jojo. Jaja and Eisya. Bibim duduk di tepi Yoseob. Jaja di tepi Gikwang. Hyunseung di tepi Jojo. Doojoon di tepi Dongwoon. Dongwoon duduk di depan Jojo. Dongwoon membuat muka masam.

"Sedap tak ?" Jojo bertanya tiba tiba.
"Sedapppp ! I love spaghetti. Kekeke." Hyunseung ketawa dengan comel.
"Hyunseung ahh ~" Jojo memanggil Hyunseung.
"Yes ?" Hyunseung menjawab.
"You so cute. -.-" Jojo memuji Hyunseung dengan ikhlas. Dongwoon batuk kecil kecil.
"Hehe. Thank." Hyunseung tersengih. Jojo bangun selepas dia kenyang.
"Jojo ? Are you done already ?" Dongwoon tengok pinggan Jojo yang masih penuh.
"Err. Yeah." Jojo menjawab.
"Jojo memang macam tu. Diet je selalu." Jaja membebel.
"Eleh. Biar lahh. Esok kena bangun pagi and daftar. Kena cantik2 esok kot2 ramai pakwe Korea yang handsome handsome. Kekekeke." Jojo ketawa dengan comel.
"Sabar Dongwoon. Sabar .." Dongwoon berkata dalam hati.

"Whatever. Nak gosok baju and bla3. Kbye." Jojo segera meninggalkan dapur.

------------------

Pada keesokan paginya, Jojo, Bibim and Jaja bangun awal. Diorang bersiap siap. Yeah, first time belajar di negara orang. And first time mempunyai pakwe Korean. Lols.

Bibim's and Yoseob's PART

"Am I look cute now ?" Bibim membuat muka comel dan bertanya kepada Yoseob. Bibim mengikat rambutnya like ponytails. Macam kanak kanak kecil tapi yeah. Comel :)
"Kyaaaa ~ I feel like want to be with you all day long. Many guys will tackle you. Omoo T.T" Yoseob merungut.
"Lols. I will always love you Yoyobie." Yoseob tersenyum lalu memeluk Bibim.

Jaja's and Gikwang's PART

"So, how was me ?" Jaja bertanya kepada Gikwang. Dia melepaskan rambut disebabkan rambutnya yang pendek. Dia memakai klip beruang yang comel.
"Jaja, you so cute o.O Please dont find another guys in your university. Promise ?" Gikwang membuat puppy eyes.
"Hahaha. Promise !" Gikwang mencium kedua dua pipi Jaja.

Tiba tiba ...

"Yahhh ! Pehal kau cium Jojo ?! -.-" Dongwoon tersilap lagi.
"Lol. Ni Jaja lah. Hish. Rambut pendek ? Rendah nie ~" Jaja menerangkan.
"Oh. Yeah2. Sorry xD" Dongwoon malu sendiri.
"Thats your girl." Gikwang menjuih bibir ke arah Jojo.

Dongwoon terkaku dan terpegun melihat Jojo. Jojo melepaskan rambutnya yang panjang. Dia hanya memakai klip rambut bunny. Jojo nampak matang. Yeah, matang :')

"Dongwoon !" Jojo memanggil Dongwoon.
"Jojoo ..." Dongwoon tersenyum dan menarik Jojo ke dalam pelukannya.
"Uhuk uhuk." Gikwang terbatuk kecil. Jaja ketawa.
"Lol. Okay2. Stop hugging me. I need go to school now. Lets go Jaja."
"Bye Jaja .." Gikwang mencium pipi Jaja and Jaja berlalu keluar. Gikwang pun meninggalkan mereka berdua.
"Okay now Dongwoon. I need to go. Bye .." Jojo tersenyum dan ingin pergi ~
"Wait !" Dongwoon menarik Jojo dan mencium Jojo.
"Haishh. Stop kissing my lips. Lol. Bye oppa ~ " Jojo mencium pipi Dongwoon dan meninggalkan Dongwoon. Dongwoon memegang pipinya dengan perasaan bersalah.

Dongwoon's and Yoseob's PART

"Hmmm, kau happy ke dengan Jojo ?" tanya Yoseob selepas dia menghantar Bibim, Jojo and Jaja.
"Yoseob ..." Dongwoon memanggil Yoseob.
"Pe ?"
"Sebenarnya ... aku tak ikhlas sayang dekat Jojo. Aku fikir nak balas dendam ape yang dia dah buat dekat aku." Dongwoon berkata perlahan ..
"What ?! Woi ! Kau dah gila ke ? Kesian Jojo kau buat dia macam tu ! Kalau kau tak nak dia, dia pun bolehlah cari lelaki lain selain kau tu." Yoseob memarahi Dongwoon.
"Kau tahu tak yang dia curang 1 tahun lepas ?!" Dongwoon menjerit kasar.
"Curang ? Dengan sape ?" tanya Yoseob.
"Gikwang ! Kau ingat tak last time kita makan malam dengan geng2 dia ? Gikwang pergi rumah Jojo sebab dia risau konon dekat Jojo. Lepas kita cakap yang Gikwang pergi rumah dia, Jojo terus blah. Aku pun ikut pergi jugak. Mase aku sampai di rumah Jojo, Gikwang dengan Jojo bermesra mesra lagi. Huh !" Dongwoon menceritakan semula ape yang berlaku 1 tahun lepas.
"Bermesra ? Bermesra ape ?"
"She and Gikwang kissing. Their lips connected." Dongwoon menjawab selamba.
"OMG. Takkan lah ? Mungkin kembar dia ke ?" tanya Yoseob.
"Tak mungkin sebab mase tu aku nampak dia berambut panjang. Jaja rambut pendek kan ?"
"Laaa, kot2 Jaja tak gunting rambut lagi ke mase tu ?" tanya Yoseob pula.
"Whatever. Tapi, aku tetap akan membalas dendam. Aku benci perempuan macam dia." kata Dongwoon.
"Hmmm, suka hati kau lah. Tapi kau jangan menyesal kalau perempuan tu bukan Jojo." Yoseob berlalu meninggalkan Dongwoon.
I have no ideaaaaaaaaaaaaaaa ! #DIE

2 comments:

Sarah Bieber said...
This comment has been removed by the author.
Sarah Bieber said...

Eh jahatnya Dongwoon.tadi masa baca separuh sweet je.Hahah.geram >__<