Endless Love ( Ep 1 )

Sebuah kumpulan dari Korea akan membuat showcase the first fanmeeting pada 1 July 2011. Kumpulan tersebut dikenali sebagai B2ST or BEAST. Kumpulan tersebut memang terkenal gila dekat Malaysia. B2ST bertolak ke Malaysia pada hari ini, 30 June 2011. Lee Gikwang iaitu salah seoarang ahli B2ST tidak dapat berlepas bersama ahli B2ST lain disebabkan dia ada shooting pada hari itu.

B2ST's PART
"Koranggggg !!!" Dongwoon the maknae menjerit kepada semua ahli B2ST.
"Pehal gila ?" Yoseob menjawab dengan tidak puas hati kerana Dongwoon telah mengacaunya tidur.
"Aku benci ahh Malaysia =.=" Dongwoon memang tidak puas hati apabila setiap kali B2ST perlu buat show di Malaysia.
"Eh budak nie, boleh dia benci negara orang." Hyunseung membalas.
"Weh, panas gila tahu tak dekat Malaysia tu ? Macam gila je aku kena buat konsert dekat situ" Dongwoon memang benci gila negara Malaysia hanya disebabkan cuaca di negara itu. Dongwoon amat mementingkan penampilannya yang memang tidak boleh dinafikan pada setiap orang yang Dongwoon ni seorang maknae yang handsome and stylo.
"Ewah2, kau tu kena kerja. Cari makan. Gila ape Dongwoon nie =.=" Doojoon the leader memarahi Dongwoon.
"Sial je korang semua nie. Pehal ? Special sangat ke Malaysia nie ? Aku rasa tak pun. Awek2 kat sini takdelah cun macam Jiyeon T-Ara ke HyunAh 4Minute ke. Lapok je awek2 kat sini" Dongwoon terus terusan menghina negara Malaysia.
"Satay !" Yoseob memang gemar makanan Malaysia.
"Laksa !" Hyunseung pula menjawab.
"Roti canai !" Doojoon the leader pula menjawab.
"Aku cinta padamu !" Joker dengan muka innoncent menjawab.
"Lol. Tu bukan makanan lah Joker the stupidest rapper. Boooo !" Yoseob mengusik Joker.
"Aku tahula bengong. Maksudnye Saranghae kalau korang nak tahu" Joker menjawab dengan senyuman yang manis.
"Eh, mane kau tahu ?" Hyunseung bertanya sambil dia mencatat maksud2 perkataan Malaysia pada bukunya.
"Hehehe. Aku semangat datang Malaysia sebab nak jumpa someone..." Joker menggedik.
"Kau nak jumpa siapa pulak Jun ?" Doojoon segera bertanya dengan nada tidak puas hati.

Joker dengan gembiranya segera bercerita kisah dia dan seorang perempuan yang dah lama dia kenal di twitter. Malah, perempuan tu juga seorang B2UTY.

"Chill lah. Actually, aku dah lama berkenan dekat perempuan Sabah ni. Aku kenal dia dekat twitter. Memang serius aku suka dekat dia. Aku tengok cara dia taip pun aku dapat rasa dia comel. Dia selalu tweet aku. Aku pun ade reply. Sehari aku tak tengok dia tweet memang aku dapat rasa yang hidup aku ni bosan tanpa tweet dia untuk aku." Joker bercerita tentang crush dia kepada semua member B2ST.
"Wahhh. Nama dia ?" Yoseob dengan rasa terujanya bertanya.
"Raara. Comel kan ?" Joker tersengih macam kambing gila.
"Kau dah tengok ke dia ?" Hyunseung bertanya pula. Nampaknya semua ahli B2ST begitu teruja dengan cerita Junhyung a.k.a Joker.
"Dah. Aku siap webcam lagi dengan dia. Hehe. Aku mintak YM dia. Kekekeke :3" jawapan itu mengejutkan Doojoon.

Doojoon dengan perasaan marah segera menerkam kolar baju Joker.

"Woii ! Kau dengan senang je mintak YM fans kau ? Kau hilang akal ape ?! " Doojoon memarahi Joker.
"Pehal tak boleh ?!" Joker memarahi Doojoon balik.
"Nanti dia bagi emel YM kau dekat kawan kawan dia macam mana ?! Fikirlah dulu sebelum bagi tu. Kau tu artis. Hish ! Mesti manager marah aku nanti. Tak pandai jaga ahli lah. Grrrr" Doojoon membebel.
"Yang kau membebel mengalahkan mak aku ni pehal ?! Aku dah cakap dengan Raara lah ! Dia promise. Lagipun dah lama aku webcam dan YM dengan dia, sampai sekarang takde sorang pun add YM aku !" Joker menerangkan satu persatu. Lagipun, dia amat benci sikap Doojoon yang memarahinya tanpa bertanya terlebih dahulu.
"Laaaa, cakaplah macam tu bodoh -.-" Doojoon membalas dengan muka tidak bersalah.
"Diam-diam lah. Bising aku!" Dongwoon yang sejak tadi tidur berasa terganggu dengan kebisingan yang dibuat oleh member B2ST.

To be continued ...

2 comments:

NANA said...

hahahaha . gila sempoi cara penulisan ;)
sorry lambat baca . baru jumpa blog ni balik =.="

Nadiya Kyrie said...

nice :) suka <3