Fake Love or True Love ? : New Students ? Part 1 [18]



Author's POV :
                Sebaik sahaja Eunmi sediakan sarapan untuk neneknya, dia segera beredar meninggalkan rumahnya. Eunmi menunggu Jineul di depan pintu pagar rumah Jineul.
                "Eunmi !! Annyeong !!" 
Eunmi's POV :
                "Eunmi !! Annyeong !!" Jeritan Jineul selalu mengejutkan aku. Aku menoleh ke arahnya dan melihat dia tersenyum berjalan menuju ke arahku.
                "Annyeong Jineul ~" balasku sambil membetulkan cermin mataku yang besar ini.
                "Eunmi, boleh tak kau berhenti pakai cermin mata tu ?" Soalan Jineul menghentikan tangan aku daripada betulkan cermin mata aku ini.
                "Kenapa pulak ?" soalku balik.
                "Takde lah. Kau bukannye rabun tapi kenapa nak pakai cermin mata tu ? Lagipun mase kau dengan LJoe keluar dating ke Lotte World hari tu, serius kau cantik gila sampai si LJoe tak cam kau. Hehe." jawab Jineul sambil tersengih sengih.
                "Mengarut je kau ni. Jom lah. Nanti lewat sampai di sekolah." Dengan pantasnya aku menarik tangan Jineul dan beredar meninggalkan kawasan perumahan kami.
                "Yahh ! Janganlah tarik kuat sangat tangan aku !" jerit Jineul.
 Di TOP Academy High School ... 
LJoe's POV :
                "LJoe ! Mane Eunmi ?" Suara CAP mengejutkan aku daripada tidur. 
                "Ha ? Eunmi ? Mane dia ?" Dalam keadaan mamai, aku mencari kelibat Eunmi di dalam kelas.
                "CAP tanya kau, kau tanya dia balik. Yang kau tidur dalam kelas ni kenapa ? Mengantuk sangat ke ?" Chunji menunjal kepala aku. Aduhh. Sakitnya.
                "Aku mengantuk jadi aku tidurlah. Kalau kau mengantuk, kau makan ke ? Mesti kau tidur kan ?" Spontan aku membalas dan sambung tidur.
                "Yelah. Silakan tidur LJoe. Kalau cikgu masuk, aku takkan kejutkan kau. Huh." Bebelan Chunji aku biarkan sahaja. Memang aku mengantuk sangat sangat. Belum sempat aku menutup mata aku ...
                "Byunghun !!" Sebaik sahaja aku mendengar suara jeritan yang amat aku kenal, aku terus bangun dengan tegak.
                "Yep !" Spontan aku menjawab. Gelak tawa CAP dan Chunji dapat aku dengar dari belakang.
                "Kenapa kau tidur dalam kelas ?" soal Eunmi.
                "Aku mengantuk." jawabku.
                "Kau buat ape sampai mengantuk ?" soal Eunmi lagi.
                "Entah. Aku asyik fikirkan kau je sejak semalam." Secara spontan jawapan itu keluar dari mulutku.
Eunmi's POV :

                "Entah. Aku asyik fikirkan kau je sejak semalam." Jawapan yang keluar dari mulut LJoe mengejutkan aku. Fikirkan aku ? Sejak semalam ? Kenapa ?
                "Ha ? Fikirkan aku ?" tanyaku sambil memandang tepat wajah LJoe.
                "Err .. Haha .. Haha. Ak-Aku .." Belum sempat LJoe menyudahkan kata katanya ...
                "Good Morning class !" Suara Cikgu Lee kedengaran. 
                "Er. Cikgu dah datang. Pergi duduk tempat kau." LJoe menolak aku jauh daripadanya. Kenapa dengan dia ? Selalunya dia bukan macam ni ?

LJoe's POV :

                Ahhhhhh. Kenapa dengan aku ? Setiap kali aku berdekatan dengan Eunmi, hati aku mesti berdebar debar. Aku tak sihat ke ? Aku meletakkan belakang tapak tangan aku di atas dahi aku.

                "Okay je. Tak demam pun." Apa masalah aku sebenarnya ? Demam pun tak ?

                "LJoe ! Focus please !" Suara Cikgu Lee menyebut namaku menyedarkan aku daripada lamunan aku.
             
                "Kau okay ke tak ni LJoe ?" Soal Chunji dari belakang. Aku hanya mengangguk lemah apabila mendengar soalan daripada Chunji. Aku pening, gelisah dan macam macam perasaan ade dalam otak fikiran aku sekarang.

                "Minta maaf semua, cikgu ada hal sekarang. Semua pelajar diminta buka buku muka surat 145 dan jawab latihan yang diberikan." Cikgu Lee segera beredar sebaik sahaja dia mendapat satu panggilan daripada telefon bimbitnya.

                "Chunji, aku pergi tandas sekejap." Aku segera bangun dan berlari meninggalkan kelas. Emergency emergency emergency.

Eunmi's POV :

                "Chanhee ~ Kenapa dengan LJoe tu ?" Jineul bertanya kepada Chunji sebaik sahaja Chunji datang duduk di atas kerusi yang terletak di hadapan meja Jineul. Nak dating lah tu.

                "Emergency ~ Hahaha." Aku tergelak mendengar jawapan yang keluar dari mulut Chunji. Aku melontarkan pandanganku ke luar tingkap sebaik sahaja Chunji dan Jineul mula 'berdating'. Aku terfikir akan kata kata yang keluar dari mulut LJoe sebentar tadi. Dia fikirkan aku ke ? Sejak semalam ? Hmmm ...

LJoe's POV :

                Selesai sahaja aku 'berurusan' dengan tandas, aku menarik nafas lega. Aku menyelupkan kedua dua tanganku ke dalam poket seluar sekolah dan berjalan balik ke kelas.

                "Hyungg !!!!!" Suara Ricky menjerit menghentikan langkahku. Aku menoleh memandang Ricky. Kelihatan Changjo juga ada di sisinya.

                "Ape dia ? Aku kena masuk kelas cepat ni." soalku dengan segera.

                "Err ... Err ..." Aku memandang muka Ricky. Apa yang dia nak katakan sampai tergagap gagap macam tu ?

                "Apa yang kau nak cakap sebenarnya ni ? Er er sejak tadi lagi. Kalau takde ape ape, aku nak masuk kelas dulu. Bye." Dengan bengangnya, aku meninggalkan mereka berdua. Hish. Membazir masa aku je.

Eunmi's POV :

                "Eunmi, boyfriend kau dah datang." Jineul menyiku aku. Aku menjeling tajam tepat pada matanya.

                "Bukan boyfriend okay. FAKE FAKE. Hish." Aku menjawab dengan geram. Aku memandang LJoe yang sedang berjalan menuju ke arah meja aku.

                "Eunmi ! Kau nak makan apa nanti ?" soal LJoe sebaik sahaja dia mendaratkan pinggulnya di atas kerusi. Kenapa dia tiba tiba berubah jadi baik ni ?

                "Ape ape je." balasku dengan selamba.

                "Kita makan di bawah pokok besar nak tak ?" soal LJoe lagi. Pokok besar ? Ohh. Tempat rahsia aku dengan LJoe.

                "Tengok lah dulu. Mungkin aku kena pergi library selepas ni." balasku sambil membuat latihan yang diberi Cikgu Lee sebentar tadi. Siapkan cepat lagi bagus.

                "Alaaaaa ~ Ple-" Kata kata LJoe berhenti di situ.

                "Eunmi !!!" Great. Jineul menjerit lagi. Goshh. Chunji tak nasihat ke dekat girlfriend dia yang perempuan tak elok menjerit macam tu.

                "Ape ?" soalku.

                "New students !!!" jerit Jineul. New students ? Pelajar baru ? Siapakah ?

                "Satu sekolah dah kecoh pasal pelajar baru. 2 orang katenye. Dari Amerika pulak tu and yang paling penting kedua duanya PEREMPUAN !!" Chunji turut sama menjerit. Terkenal sangat ke pelajar baru tu ?

                "Yahh yahh ! Apa yang PALING PENTING tu, CHANHEE ?" Jineul menumbuk perlahan dada Chunji. Hahahaha. Si Jineul cemburu lah tu.

                "Hehe. Don't worry Jinnie. Chanhee will always LOVE you forever and ever ~" Chunji memeluk Jineul.
             
                "Weh2. Tak payah romantik kat sini." LJoe meleraikan pelukan di antara Chunji dan Jineul. Aku hanya boleh tergelak memandang mereka.

                "Jeles lah tu ~" usik Chunji.
 ************************************ 
Juliana's POV :
             
                Aku dengan Minjung mengangguk angguk tanda faham mendengar segala peraturan, amaran yang disebut oleh Pengetua. Bila lah pengetua ni nak tutup mulut dia ? Dari tadi asyik ulang bende yang sama je. Kena jaga adab lah, kena belajar elok elok lah. Study smart not study hard lah.

                "Awak berdua kena lah belajar dengan tekun dan sentiasa jaga-"

                "Sentiasa jaga adab. Study smart not study hard. Kan ?" Suara Minjung mengejek kata kata pengetua sebelum ni buat aku tergelak. Berani gila si Minjung ejek pengetua.

                "Ha. Betul tu. Sentiasa jaga adab. Study smart dan jangan study hard." Pengetua mengangguk angguk tanda setuju dengan kata kata yang keluar dari mulut Minjung.

                "Okay. Kami akan sentiasa jaga adab, study smart dan jangan study hard. Kami akan IKUT semua pesanan pengetua jadi kami boleh dapat BILA jadual belajar/kelas dan uniform sekolah ? Dah nak dekat satu jam pengetua asyik ulang benda yang sama je." jawabku dengan nada yang mengejek. HAHAHA. Aku dapat lihat si Minjung tersengih. Kau yang mulakan Minjung ~
             
                *Yunyunn, aku akan dapatkan kau balik*

TO BE CONTINUED ~ SEPERTI BIASE, NANA YANG BERIKAN IDEA UNTUK AKU. BTW, PART 2 WILL UPDATE SOON ϵ( • 3• )϶ 

16 comments:

Adelina Amin said...

Jojooooooooooooooooooooooooooooooooo cepat sambung ! :DDD

darla carolina said...

Aaaaaaaaaaaaaaaaa~ Yunyunnn Nanananana >< sambunggggg !

Dhilah_Woohyun said...

Aaaaaaaaaaaaaaa ! Yunyunn ! Lol. Sambungggggggggggggggg lagiiiiiiiiiiiiiiii ! XP

wanawoohyunie said...

(ಠ益ಠ) makcik baik kau sambung cepat kalau tak aku .. (ಠ益ಠ)(ಠ益ಠ)

Nana L.Joe said...

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA cepat sambung aliennnnn ! go jogeria go ! HAHAHA

p/s : asallah aku jadi jahat ._.

El-Joe's ♡; said...

@Adelina Amin Okayy Elin ;D Thanks btw <3

El-Joe's ♡; said...

@darla carolina A'ah. Lol. Thanks unnie btw ;D

El-Joe's ♡; said...

@Dhilah_Woohyun Okay ^^ Thanks btw <3

El-Joe's ♡; said...

@wanawoohyunie Wana -.-'' Kau gile eh. LOL. Okay Wana ~ Thanks btw ^^

El-Joe's ♡; said...

@Nana L.Joe -.-'' Okay NaLien -.- Kau memang jahat kan. Lol. Thanks btw Nana *~* <3

Adriana Ricky and Sungjong said...

aaa yunyun eunmi punyaaaa T^T

cik chukie jagat said...

arghh !! bile nak smbung.. xcited ni

El-Joe's ♡; said...

@Adriana Ricky and Sungjong T___T" Lol. Thanks for reading ^^

El-Joe's ♡; said...

@cik chukie jagat .___.'' Will update soon ;D

aiman fanboy k-pop said...

best gila...daebakkk!auuuwwww...cweet!!

El-Joe's ♡; said...

@aiman fanboy k-pop Thanks ^^