Endless Love ( Ep 32 )

Semua pasangan telah bahagia kecuali Doojoon. Doojoon termenung sendiri di ruang tamu hostel B2ST. Hyunseung datang untuk bertanya tentang kemurungan Doojoon itu.

          "Hyung ! Asal ni ? Monyok je muka ?" tanya Hyunseung dengan prihatin. "Hmmm, kau bagi Nia aku boleh ?" tanya Doojoon dengan selamba. "Hamboi2 pakcik ni, aku ni punyelah tanya elok2 ala ala member caring gituu, kau boleh pulak mintak girlfriend aku ? Cari nahas ke pakcik ?" Hyunseung membebel berbakul bakul kepada Doojoon.

          "Elehh, poyo je mamat ni. Taknak pun aku. Acah je tadi maknanye kau sayang Nia. Hahahaha. Aku murung sebab korang semua lah." Doojoon menjuihkan bibirnya. "Pehal pulak ?" Hyunseung mengangkat keningnya yang menggoda itu.

          "Semua ade girlfriend. Dahlah semua comel cantik cun. Hish. Jeles pulak aku. Junhyung ada Raara, Gikwang ada Jaja, si Yoseob yang memang dah lama bercinta dengan Bibim yang comel, kau dengan Nia and yang paling malunya bagi aku. Maknae B2ST pun ada girlfriend. Hah, si Jojo tu dengan Dongwoon. Aku pun nak jugak girlfriend. Boleh buat peluk masa tidur ~ Kyaaaaa ~" Doojoon tersengih sengih.

          "Ciss. Poyo je mamat nie. Kau tunggu jelah si Hana tuu. Wakakakaka." Hyunseung mengusik Doojoon. "Kau baca diari aku ?!" marah Doojoon. Doojoon segera tengok ke arah Hyunseung. Hyunseung membuat tidak tahu. "Chill lah derr. Kau tunggu la eh Hana princess kau tu. Hahaha. Chow dulu ~" Hyunseung meninggalkan Doojoon yang tengah menahan malu itu.

          "Eh sial lah si Hyunseung tu. Puii ~" Doojoon membuat muka seposen. Dalam hati, dia masih mengharapkan kedatang Hana.

Di Universiti ...

          "Jojo ! Aku kena balik dengan Hyunseung !" Nia menjerit ke arah Jojo.

          "Jojo ! Dongho panggil aku balik dengan dia !" Eisya pula menjerit.

          "Jojo ! Yoseob ajak aku shopping !" Bibim menjerit ke arah Jojo.

          "Jojo ! Joker suruh aku temankan dia pergi hospital !" Raara pula menjerit ke arah Jojo.

Jojo dengan bengagnya ...

          "Woi ! Dahlah tu ! Menjerit je tahu ! Sakit telinga aku tahu tak ?! Nak dating pun, tak payah inform dekat aku ! Hish ! Pergilah korang nak pergi dengan boyfriend korang tu. Am I care ? Whatever." Jojo menyambung membaca bukunya.

          "Jojo ! Aku kena pergi tandas dengan Minwoo !" Ary mengusik Jojo. Semua memandang ke arah Ary. Ary hanya tersengih. "Jokejoke. Dont take it serious dude ~" Ary membuat peace sign. Jojo menggeleng geleng sambil tersenyum. Berjaya juga si Ary buat Jojo tersenyum.

Tiba tiba, Cikgu Kim telah masuk ke kelas mereka. Ary, Eisya dan Bibim segera keluar dari kelas Jojo dan menuju ke kelas mereka. Di belakang Cikgu Kim terdapat seorang perempuan yang comel berambut pendek and memiliki mata yang bulat.

          "Eh ? Macam pernah kenal ? Tapi di mana ya ?" Jojo mengangkat keningnya sambil memerah otak di mana dia jumpa perempuan itu. "Betul ke kau nie ? Semua manusia kau kenal ==" Jaja menolak kepala Jojo dengan kuat. "Adoii. Betul lah. Jap, aku fikir." Jojo menyambung berfikir sambil menggosok kepalanya yang ditolak oleh Jaja sebentar tadi.

          "Ha ! Dia Hana !" Jojo sudah mengingati siapakah perempuan itu. "Hana ?" Jaja mengangkat keningnya. Jojo mengangguk kepalanya.

          "Students, this is a new student in this class. Hana, introduce yourself." Cikgu Kim mula bersuara. "Annyeong. I'm Hana. Nice to meet all of you." Hana tunduk 90 darjah. "Hana !!!" Jojo menjerit nama Hana dengan kuat. "Jojo ?" Hana ternganga. Dia tidak sangka yang Jojo berada di situ dan sekelas dengan dia. "Korang dah kenal ? Baguslah. Pergi duduk tepi Jojo."Cikgu Kim mengarahkan Hana. Hana hanya mengangguk dan berjalan tersenyum ke arah Jojo.

Selesai kelas Cikgu Kim. Kelas mereka sudah habis. Jaja sudah lenyap. Jumpa dengan Gikwang la tu. Semua dah takde. Tinggal Jojo dan Hana. Eisya dengan Raara pun tak sempat jumpa Hana.

          "Eh Hana. Kenal aku tak ?" Jojo bertanya. "Kenal lah cuma konfius sikit dengan kembar kau bagai ni. Kau ada kembar rupanya. Haiyaya." Hana menggeleng geleng kepalanya. "Hahahaha. Jom lepak ?" Jojo mengajak Hana. "Aku kena cari rumah sewa bagai lagi ni. Sorry." Hana meminta maaf. "Tinggal jelah dengan aku. Ada 2 lagi bilik kosong. Nak tak ? Mesti best." Jojo mengajak Hana tinggal bersamanya. "Nak ! Hehehe. Okay. Lepak, no hal ! Jom !" Hana terus menarik tangan Jojo dan keluar dari kelas.

Doojoon's POV

Doojoon yang berada di hostel B2ST mundar mandir kerana gelisah untuk bertemu Hana. Sebentar tadi, Jojo menghantar SMS kepadanya yang Hana baru je masuk U mereka. Baru semalam, Hyunseung mengusiknya pasal Hana. Tup tup, hari ni dah ada. Ajaib ajaib.

          "Pehal kau ni ? Jalan sini sana situ. Pening aku tengok." Dongwoon yang selesai mandi menegur Doojoon. Semua member B2ST keluar dengan girlfriend masing masing.

          "Hana nak mari ! Kau faham tak ?! Hana nak mari ! Macam mane ni ?! Adoii." Doojoon memegang kepalanya. "Hana ? Hana mana ? Hana yang masa B2ST Fanmeeting kat Malaysia tu ? Yang Princess kau tu ehh ? Oppss." Dongwoon menampar mulutnya. "Shit. Hyunseung beritahu kau la tu. Yela, dia tu. Aku suka dia. Ape ? Salah ?" Doojoon membuat muka seposen. "Hahaha. Tak salah pun."

Tiba tiba, loceng hostel B2ST berbunyi. Doojoon ternganga.

Jojo and Hana POV

          "Ni ke rumah kau ? Pelik je aku tengok. Private semacam." Hana memandang sekelilingnya. Jojo hanya diam dan menekan loceng rumah itu. "Kalau ni rumah kau, takkanlah kau tekan loceng ?" Hana sudah berprasangka. "Rileks laa. Confirm kau suka nanti." Jojo tersenyum.

Doojoon and Dongwoon POV

          "Takpe. Biar aku pergi bukak pintu. Kau tenangkan fikiran dulu. Hahahaha." Dongwoon segera berlalu meninggalkan Doojoon yang masih takut itu. Apalah yang ditakutkan ? =="

Dongwoon membuka pintu dan dia nyata terkejut kerana Jojo turut ada. Jojo tidak menghiraukan renungan Dongwoon. Hana ternganga sekali lagi.

          "What ?! B -" Jojo menekup mulut Hana. Nanti bocor pulak tempat tinggal B2ST. Hana mengangguk angguk faham. Jojo menarik tangan Hana dan masuk ke hostel.

          "Doojoon ! Oppa ! Where are you ?!" Jojo menjerit dengan kuat. Doojoon tiba tiba muncul. Hana terkejut. Doojoon juga terkejut. "Dah dah. Tak payah buat muka terkejut. Hana, kau boraklah apa apa dengan Doojoon. Aku duduk kat sana jap. Kalau dah siap, kita blah." Jojo meninggalkan Doojoon dan Hana berduaan.

Jojo POV

Aku duduk di atas sofa dekat ruang tamu. Aku mengambil majalah di atas meja.

          "Bosannye." Jojo menguap perlahan. Tiba tiba, Dongwoon duduk di tepi Jojo. Terus hilang rasa mengantuk Jojo. Jojo hanya membuat biasa dengan Dongwoon. Macam tiada apa yang berlaku antara mereka berdua.

          "Jojo .." Dongwoon memanggil Jojo dengan lembut. "Ape ?" jawab Jojo dengan suara mendatar. "You still mad at me ?" Dongwoon bertanya. "Nope." Jojo masih kekal dengan suara yang mendatar. "Jojo. I'm sorry okay ? Kite dengan Suzy takde ape ape hubungan pun. Serius kite cakap ni. Trust me can ?" Dongwoon menerangkan bersungguh sungguh.

          "So ? Am I care ? Eh, okay ape ? Awak dengan Suzy. Sweet gilaa lah." Jojo memerli Dongwoon. Dongwoon terkedu.

Hana and Doojoon POV

Mereka berdua hanya diam je. Doojoon terpegun tengok Hana. Ya. Hana semakin comel di matanya dan yang lebih dia suka Hana kekal dengan rambut pendek. Doojoon amat meminati gadis berambut pendek dan bermata bulat. Hana menggosok gosok rambutnya tetapi dihalang Doojoon.

          "Er. Nanti rambut awak kusut." Doojoon memegang tangan Hana menghalang Hana daripada menggosok. "Err. Okay." Hana menarik tangannya dari Doojoon. Doojoon tersenyum malu. "Hmmm, hows life ?" Doojoon bertanya kepada Hana.

          "Okay je. Awak ?" tanya Hana. "Okay jugak cuma I miss someone badly since 1 year ago." Doojoon memulakan misinya mengorat Hana. Dia tidak kira. Dia mesti dapatkan Hana juga. "Ohyeahh ? How lucky she or he is. Kekekeke." Hana ketawa dengan comel sekali. "I miss you." Doojoon luahkan kerinduannya dengan jujur.

          "Erk ?" Hana berhenti ketawa. "Yeah. I miss you. I miss you every moment we have 1 year ago. You still remember that I love a girl with a short hair and big eyes. Kekekeke. I miss you badly Hana. Did you miss me ?" Doojoon merenung mata Hana sedalam dalamnya. "I .. I miss you too ..." Hana menjawab malu malu kucing. Doojoon terus memeluk Hana dengan kuat.

          "Untunglah Hana, datang je Korea. Terus dapat boyfriend romantik macam Doojoon. Hmmm." Jojo merungut dalam hatinya apabila dia tengok Doojoon yang sedang memeluk Hana itu.
P/s : Cepat cepatlah habis FF nie. Dah boring aku buat nie --" No ideas :]

9 comments:

//Kim Yonnie said...

kyaa~ unnie jojo bile nk smbung ff ni ? :O

AliahNajjlee said...

Jojo!!! Sambung cepatt. Hoho. Nak part Dongwoon nihh :'3 Oh, cerita ni best!! Daebak (Y)

Tia Aminuddin said...

Cepat lah post sambungan ni!!! Nak tengok part my Woonie <3 HEhehe.

Ain Fadhilah said...

Sengaja ang sambung lambat kan?

alifah ilyana said...

cpat la smbg..... cite ney bez!!! daebak

yy said...

daebakk ..~~ continue as soon as possible k.. luas betul imaginasi <3 luv it ..

Fatin said...

unnnie,sambunglah..bestlah citer ni

Aiyunie said...

I want moreeeeeeeeeeee <3

Anonymous said...

Ya ... cepatlah habis FF ni. Aku pun dah boring tunggu update ni. Haha no lah just take your time and hwaiting! I'm a new reader actually. Sangat suka cerita yang ini. Lucu. Best.