Endless Love ( Ep 7 )

"Uhuk uhuk !" Jojo tersedak selepas dia dengar Dongwoon menyebut namanya. Dia tengah minum air pada masa tu.
"Weh, Dongwoon sebut nama minah kalut nie. HAHAHA" Eisya mengusik Jojo.
"Blah la dia. Dah memang nama aku maksud Sweetheart atau Lover pun. Ce kau check lyrics translation lagu Jojo-SHINee. Hehehe" Jojo gedik gilo.
"Tuihh tuihh ! Puihh ! Perasan kau nie" Bibim membuat muka annnoying.

"Okay then. Now, lets start our game ! Sekarang tiba masanya, fanmeeting pertama B2ST di Malaysia. Seorang demi seorang ahli B2ST akan mencabut kertas di dalam kotak nie." MC menerangkan satu persatu.
"Okay2." Semua ahli B2ST mengangguk angguk faham.
"Now, lets start with Doojoon the leader !"

Doojoon mencabut sekeping kertas dan memberi kepada MC. Seterusnye, Hyunseung and then Yoseob. Diikuti Joker and then Kiki dan Dongwoon.

"Okay. Now, let me read your each partner. First, Doojoon you with ... Hanna ! Please came out Hanna. You the lucky girl because can meet Doojoon the best leader.

Seorang perempuan berambut pendek dan berpakaian comel keluar dan naik ke pentas. Muka dia sudah jadi macam TOMATO.

"Hyunseung , you with Eisya !"
"Bo ? Me ? Is it true ?" Eisya masih blur.
"Oii nenek kebayan ! Betul lah nama kau tu ! Pergi cepat naik ! Hyunseung tunggu kau tu !" Jojo membebel dan menolak Eisya pergi. Eisya pun naik ke pentas sambil malu malu babun.
"Joker with Raara !"
"Yay ! I know I'm with him ! My luck ! Kekekeke :3" Raara dengan gembiranya naik ke atas pentas tanpa dipaksa orang lain.
"Yoseob with Bibim !"
"Yesss !" Yoseob melompat macam budak kecil.

Semua B2UTY ketawa terhadap reaksi Yoseob. Bibim malu malu kambing dan naik ke pentas.

"Hak tuihh. Semua kawan aku, korang rembat wahai B2ST. Aku jugak yang malang -.-" Jojo membebel.
"Gikwang with Syasya !"
"What ?! No" Jojo berkata dalam sedih.

Kesian Jojo sebab tak dapat peluang untuk bersama Gikwang, her crush. Redha jela Jojo weh ~

"Dongwoon the maknae with Jojo ! Woah. Just now you say Jojo as a words and now a girl ! Hahaha" MC mengusik.
"Aku ? Nama aku ke tu ? Heh ? Biar betul ?" Jojo bercakap sendirian.
"Jojo-ahh, where are you my dear ?" MC memanggil Jojo.
"Jojo, the maknae is waiting for you ~" Yoseob mengusik mereka berdua.

Jojo dengan rasa penuh benci tambah malu lagi, dia naik ke atas pentas perlahan lahan. Spotlight bergerak ke arah posisi Jojo. Dongwoon sudah terkaku dengan kecomelan Jojo, lebih lebih lagi warna kegemaran dia pink lembut. Jojo tersenyum paksa dan mendekati Dongwoon.

"Wahh, nice dress Jojo and you also comel." Gikwang memuji Jojo sambil tersenyum. Semua B2UTY menjerit macam orang gila nampak hantu semasa Gikwang the hottest ABS in B2ST memuji dress Jojo.
"N .. Kamsa." Jojo terus tersenyum. Malu gila dia sebab Gikwang puji dia. Dongwoon dengan selamba badak, dia terus memegang tangan Jojo. Lagilah gila semua B2UTY.

"So sweet both of you." MC memuji. Jojo hanya tersengih paksa. Dalam diam, dia cuba melepaskan tangan dari Dongwoon.
"Diam ah kau. Dengan Gikwang boleh pulak kau tersengih sengih." bisik Dongwoon dalam nada cemburu.
"Suka hati aku lah gila. Artis takde adab macam kau sape nak senyum." Jojo bisik pulak dekat Dongwoon.
"Wahhh, diorang berdua ni berbisik bisik pulak. B2UTY dah jeles tu wahai maknae." MC mengusik.
"Hehehehe. Sorry B2UTY." Dongwoon masih memegang tangan Jojo. Jojo hanya diam je.

"Okay ! Now we start the game ! Its simple game ! Senang and cepat je game nie ! Semua partner masing masing kena buat muka aegyo dan jurugambar akan snap gambar aegyo anda dan sebarkan terhadap semua penonton di side VVIP only. Ada faham ?" MC menerangkan satu persatu. Selepas itu, MC menerangkan peraturan permainan pulak.
"Understand !" semua girls menjawab serentak kecuali Jojo yang blur lagi.

Selepas itu, each partner dihendaki masuk ke dalam bilik masing masing bersama sama jurugambar dan membuat muka aegyo dan pose. Selepas setengah jam berlalu, partner B2ST masing3 keluar dari bilik. Gambar itu sudah disebarkan di side VVIP.

"Okay ! Now , we have the winner ! She got the highes high score !" MC berkata dengan kuat.
"I hope we win Bibim." Yoseob senyum dengan manis sambil mencium tangan Bibim. Bibim macam nak gila je. Lagilah B2UTY yang sudah terjelas amat jeles dengan Bibim.

Eisya's and Hyunseung's PART

"Eisya, you buat pose macam mane tadi ?" tanya Hyunseung dengan lembut.
"I buat pose V sign. Hehe" Eisya dah mula dah.
"Mesti cute gila kan ? Tak sabar nak tengok muka you. Btw, I suka tengok cara you dress up. Stylo." Hyunseung memuji Eisya.
"T .. thank Y.. you" Eisya tergagap gagap.
"Nehh ~ Eh, got something at your cheek." Hyunseung lantas menggosok pipi Eisya dengan lembut dengan menggunakan tangan kanannya. Bertempik habis semua B2UTY. Eisya dah tersengih sengih malu.

Raara's and Joker's PART

"Finally I meet you sweetheart. Hehehe" Joker memulakan perbualnnya. Dia masih malu untuk bertemu dengan Raara tapi sudah takdir and dia sangat happy selepas dia cabut nama Raara tadi.
"Hahaha. Finally. After we tweeting each other and meet as a fans. Kekeke" Raara pun dah start dah.
"Hehehe. I hope you will win this game. I'm very sure you will win. No pose, you always has a aegyo face." Joker memuji Raara sambil tersenyum.

Gikwang's and Syasya's PART

"Gikwang, I love your perfomance." Syasya say.
"Thankyou" Gikwang jawab dengan selamba.
"Its really HOT here. Can you fan of me ?" Syasya ask.
"Cehh. Gediknya perempuan gila nie." Gikwang berkata dalam hati.
"Can pleaseeee." Syasya memegang tangan Gikwang. Semua B2UTY sudah membisik sesama sendiri. Ada yang marah, ada yang menjeling. Nampak sangat si Syasya tu menggedik. Gikwang terpaksa membiarkan si Syasya memegang tangannya walaupun dia tak suka. Jaga hati peminat katakan ~

Hanna's and Doojoon's PART

"Hello there Hanna" Doojoon menegur dengan lembut.
"H.. Hye Joonie" Hanna memanggil nama rekaannya.
"Joonie ? Aww, sweet name. Hehehe." Doojoon jelas suka dengan nickname barunya.
"Jinjja ? Hehehe." Hana tersenyum senyum.
"Lets wait for the decision then." Doojoon senyum dan meletakkan sehelai tuala ke atas paha Hanna. B2UTY di bawah pentas sudah kagum and terpegun dengan sikap romantik dan hormat Doojoon. Hanna dah terkaku sekejap.
Wait for Dongwoon and Jojo's PART. Hehehe :P

1 comment:

Sarah Bieber said...

Ohemgeee,i'm crying now.Jealous dgn syasya dpt dengan Gikwang.Hahah xD